rimerlondon

Biografie

Rimer London is de artiestennaam van Rimer Veeman. Rimer is met name bekend als producer van Le Le samen met Faberyayo en Piet Parra, maar hij vormt ook Comtron samen met Bas Bron en VeemanJanssen met eerder genoemde Piet Parra. Naast zijn samenwerkingen brent hij ook nog solo materiaal uit en produceert hij voor andere artiesten zoals Luie Hond en Sofie Winterson.

In 2007 komt zijn eerste EP uit genaamd “Sugarbooger”, toen nog onder de naam Rimeroni Vumani. 2 jaar later heeft Rimeroni zijn naam verandert naar Rimer London en brengt hij zijn tweede EP uit, “Intercity”.

In 2011 is daar het eerste volledige album, het naar zichzelf genoemde “Rimer London”. Op het album staan een aantal samenwerkingen met de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata, waaronder het als single redelijk succesvolle “Love Dagger”. Daarnaast zijn de teksten op het nummer “Mr. Froggy Diamonds” van de hand van Pepijn Lanen oftewel Faberyayo.

Na het debuutalbum is het een tijd lang stil rond het solo-werk van Rimer, maar in 2015 is daar dan eindelijk weer een EP, genaamd “Close My Eyes”. Naar eigen zeggen “een winterplaat met synthesizerballads” met op de titeltrack een samenwerking met Sofie Winterson.

In 2016 horen we weer van Rimer London, dan als maker van de soundtrack¬†voor het boek “Naamloos” van Pepijn Lanen. De EP bestaat uit 5 instrumentale nummers ter ondersteuning van de roman.

Discografie

Sugar Booger (2007) Intercity (2010) Rimer London (2011)
rimerlondon-rimerlondon
Close My Eyes (2015) Naamloos (Original Soundtrack) (2016) DKMNTL X PATTA 09 (2018)
rimerlondon-closemyeyes rimerlondon-naamloos

Overige tracks

2008

Hollereer (Rimeroni Vumani Remix) (4:39) – De Jeugd van Tegenwoordig

2010

Backseat (Rimer London Remix) (5:36) – Staygold

2011

Sterrenstof (Rimer London Remix) (4:47) – De Jeugd van Tegenwoordig

2012

Munchies (Rimer London Remix) (4:10) – Classic Brothers

error: